Werkwijze

# Ik bied een totaalpakket van diensten aan; ontwerp, realisatie en begeleiding. Afhankelijk van uw wensen stellen we een traject samen dat leidt tot het gewenste resultaat; jarenlang genieten! In alle gevallen kom ik op bezoek om de situatie in ogenschouw te nemen en uw wensen te bespreken. Vervolgens krijgt u van mij een duidelijke offerte, toegespitst op uw situatie.

Hieronder staan de mogelijkheden beschreven.


Profiel # Projecten

Bureau # Visie # Werkwijze

Tuinontwerp

Met de informatie uit het eerste gesprek ga ik een aantal schetsen maken die ik aan u voorleg. Hierin komen verschillende mogelijkheden aan bod. Samen bepalen we de richting.

De input uit dit gesprek verwerk ik in het definitieve ontwerp. Een 2D plan in kleur en op schaal, eventueel ondersteund door 2D aanzichten en/of 3D impressies om u een goed beeld te geven van het eindresultaat.

De laatste stap is het maken van een beplantingsplan en evt. een verlichtingsplan, constructietekeningen e.d.

Aanleg

Om uiteindelijk uw droomtuin te realiseren kunt u een hovenier in de arm nemen of de werkzaamheden zelf uitvoeren. In beide gevallen kan ik u ondersteunen.


Aanleg door hovenier

Ik schrijf een bestek dat vervolgens door 1 of meerdere hoveniers-bedrijven berekend wordt. Ik werk met gerenommeerde bedrijven samen om een hoogwaardige kwaliteit en soepel verloop van de werkzaamheden te garanderen. Tijdens de aanleg neem ik de regie ter hand om de kwaliteit en naleving van gemaakte afspraken te waarborgen. Door mijn jarenlange ervaring kan ik het werk goed beoordelen.


Zelf aan de slag

Wilt u liever zelf het werk aanpakken? Geen probleem. Ik schrijf voor u een stappenplan met bestellijst en vele tips. U kunt mij dan vervolgens inhuren om het werk te begeleiden.

Beplantingsadvies en -renovatie

Is uw tuin verworden tot een jungle en ziet u geen uitweg meer? In dat geval bent u het best af met een beplantingsadvies. Ik inventariseer de bestaande beplanting, geef advies over snoei en bemesting en maak desgewenst een nieuw beplantingsplan zodat uw tuin weer jarenlang kan floreren.

Deelplan/renovatie

Wellicht bent u best tevreden over de algehele indruk van uw tuin maar wilt u een gedeelte aanpakken? Dan is een goed advies onontbeerlijk.

Ik kan een renovatieplan voor u tekenen waarbij het plangebied in de bestaande tuin wordt ingepast. Zo kunt u met een relatief eenvoudige ingreep uw wensen realiseren en uw tuin een nieuwe impuls geven.